Vandring är ett intresse där man ständigt kan utvecklas och lära sig mer. Både nyfikna nybörjare och rutinerade rävar kan behöva inspiration och tips för att hitta nya vandringsleder eller lära sig hur man på bästa sätt packar ryggsäcken. Magasin Hajk har listat åtta tips på böcker om vandring.
Vandra i Sverige av Jørgen Hansen
Jørgen Hansen listar de bästa vandringslederna från söder till norr. Boken riktar sig till den naturintresserade vandraren, nybörjare som proffs. Hansen förser läsaren med natursköna fotografier, detaljrika kartor och tips på kulturella sevärdheter längst vandringslederna runt om i Sverige.
Vandra av Angeliqa Mejstedt
Vandra innehåller all praktisk kunskap man behöver inför vandringen. Du får svar på frågor om allt från vad man ska göra om man gått vilse till hur man bäst packar en ryggsäck. Att vandra behöver inte vara komplicerat, dyrt eller kräva massvis med förberedelser och Angeliqa Mejstedt berättar hur du tar dig till väga.
Vandring kring Göteborg av Annelie Pompe
Annelie Pompe, uppvuxen i Göteborg, är äventyrare, fridykare och bergsklättrare med ett världsrekord i djupdykning på ett andetag. I sin bok Vandring kring Göteborg listar hon 55 vandringar runt göteborgsområdet, tillgängligt med kollektivtrafik eller kortare bilresa från centrala stan. Boken innehåller allt från långa, utmanande vandringar till lättsamma stros, alltid med naturupplevelsen i centrum.
Sveriges nationalparker av Jørgen Hansen
Sverige var först i Europa att införa nationalparker och i dag finns 30 stycken runt om i landet. Den här boken visar hur du genom vandringsturer upplever naturen i parkerna på bästa sätt. Med beskrivningar av växt- och djurliv, kartor över både område i stort och vandringsleder är boken en praktisk guide för den naturintresserade.
Vandra året om av Niklas Kämpargård
Under vinterhalvåret kan vädret avskräcka från att ge sig ut på vandring, men enligt Niklas Kämpargård finns det många fördelar med att vandra under andra årstider än sommaren. Han listar förmånerna av att ta vara på naturen året om, bland annat för den som vill ha naturen för sig själv eller den som vill se vilda djur som vågar sig ut när naturen är folktom.
Vandra och njut av Amelia Adamo och Lotta Byqvist
Vandra och njut är boken för den vandringsintresserade som är sugen på en lyxigare och bekvämare vandring. Författarna ger tips på vandringsleder i Sverige och Europa där upplevelsen står i centrum, istället för fysisk prestation. Med allt från praktiska råd om utrustning till beskrivningar av vandringens effekt på fysiskt och psykiskt välmående, inspirerar författarna till vandring tillsammans med vänner och familj.
Vandra i Skandinavien av Jørgen Hansen, Torben Gang Rasmussen och Terje Karlung
Vandra i Skandinavien innehåller tips på de bästa vandringslederna i Danmark, Norge och Sverige. Boken passar både vandraren som letar efter avslappnande dagsturer till den som är ute efter en riktig utmaning. Vandringslederna är markerade med svårighetsgrader samt sevärdheter listade längst lederna.
Weekendvandra kring Göteborg av Karin Fingal
Weekendvandra kring Göteborg är boken för den som vill slippa tälta, sova i sovsäck och laga mat i stormkök. Karin Fingal tipsar om vandringar där naturupplevelsen är i fokus, utan att kompromissa med bekvämligheten. Läsaren följer med på 15 helgvandringar med förslag på restaurang, boenden och kollektiva färdmedel.
Text: Mauritza Klingspor